11 Mayıs 2012 Cuma

  Seriye başlamayı düşünen veya seriye yeni başlamış olanlar için Ulysses Moore serisi hakkında genel bilgiler vereceğim;

  Ulysses Moore serisi genel olarak 12 yaş ve üstüne hitap eden, 18 kitaptan oluşan (ülkemizde 15'i yayınlandı) bir seridir. Serinin konusu fantastik bir hikayeye dayalı olsa da bambaşka bir hayal ürünü evren söz konusu değildir. Normal dünyayla, zaman kapılarının ve açıldıkları dünyaların fantastik hikayesini ustaca harmanlayan yazar Pierdomenico Baccalario, bize oldukça sürükleyici bir seri sunmuş. Her kitapta zaman kapılarının dünyası hakkında yeni detaylar öğrenirken, karakterlerin heyecan verici hikayelerini merakla takip edeceksiniz.

   İlk 6 kitaptan sonra biteceği düşünülen seri 12'ye uzatılmış, daha sonra da farklı karakterler çevresinde şekillenen yeni seri çıkmaya başlamıştır. Seri iki kez uzatılmasına rağmen hikaye sıradanlaşmadan ve daha ilgi çekici şekilde devam etmiştir. 

  Seri, Covenant ailesinin Kilmore Koyu'ndaki Argo Villası'na taşınmasıyla başlar. Covenant ailesinin ikiz çocukları ve koyda tanıştıkları Rick, Argo Villası'ndaki açılmadığı iddia edilen kapıyı ve evin eski sahibi olan Ulysses Moore'u araştırmaya koyulurlar. Bu kapı Zaman Kapısı'dır ve bunlardan başka noktalarda da bulunmaktadır.  Bu zaman kapılarının her biri farklı zamanlarda farklı noktalara açılmaktadır.
  Covenant ikizleri ve Rick serinin devamında gerek zaman kapılarından geçerek, gerek Kilmore Koyu ve çeşitli yerlerde araştırma yaparak bu kapının tarihini, kapılardan kimlerin haberdar olduğunu ve Ulysses Moore'un kim olduğunu araştırırlar. Tabi bunlardan haberdar olmaması gereken kötü niyetli kişiler de zaman kapılarını öğrenmiştir.
  Seri ilerledikçe sırlar teker teker açığa çıkarken, yeni karakterler, yeni düşmanlar ve araştırılması gereken yeni sırlar da ortaya çıkar. Çocuklar zamanla yeni yerlere giderek yeni maceralara atılırlar. 


  Sürükleyici, kolay okunan ve okudukça elinizden bırakmak istemeyeceğiniz bir seri arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. 


Serinin Kitapları: 
    1- Zaman Kapısı
    2- Unutulmuş Eski Haritalar Dükkanı
    3- Aynalar Evi
    4- Maskeler Adası
    5- Taşların Muhafızları
    6- İlk Anahtar
    7- Saklı Şehir
    8- Yıldırımların Efendisi
    9- Gölgeler Labirenti
   10- Buzlar Ülkesi
   11- Kül Bahçesi

   12- Hayali Gezginler Kulübü

4 yorum:

Adsız dedi ki...

kaç düşmanı var bu ulysses in yaa yazık adama bi oblivia bi spencer bi eco filan falan

Adsız dedi ki...

Oblivia Oblivianın görevlisi (adını unuttum baya oldu onları görmeyeli) Eco Makasçı Kardeşler Malarius VOYNİCH Flint Kuzenler Doktor Bowen ( bunlar şuanda okuduğum kadarından bildiklerim bu arada ben 10. nun yarısındayım :) ) Kaptan SPENCER (Buda 11.kitapta ortaya çıkacakmış fakat daha okumadım ve toplam :PP 11 düşmanı varmış ulysess in çünkü makasçı kardeşler iki tane ve flint kuzenler 3 tane.) (Ve düşmanlar serinin başından sonuna kadar sırayla yazılmıştır .)

Unknown dedi ki...

8.kitapta kitabın ortalarındayım NOT YENİ BAŞLAYANLAR OKUMASIN SPOİLER VARRR.
jasona ne olcak çok merak ediom adamlar tam jason uçurumdan düşerken başka bölüme geçirdi ::))

Unknown dedi ki...

Seriye başladığımda 1. kitaptan başlamasam olurur mu