15 Temmuz 2014 Salı

Siz de sorularınızı yorum yazarak sorabilirsiniz.


Seri, kaç kitaptan oluşuyor?
- Serinin şu an kendi ülkesi İtalya'da 18 kitabı bulunuyor. Türkiye'de 15 kitabı yayınlandı ve diğer kitaplarda zamanla yayınlanacaktır.
  1
2.kitapla Jason, Julia ve arkadaşlarının hikayesi son buluyor fakat yazar, farklı karakterler üzerinden aynı hikayeyi devam ettiren 3 yeni kitap daha yayınladı. Bu kitaplardan biri ülkemizde satışa sunuldu.



Her kitapta farklı hikaye mi anlatılıyor?

- Hayır. Birinci kitapla başlayan hikaye sonraki kitaplarda devam ediyor. Yani seriye başlamak isteyenler kesinlikle ilk kitaptan başlamalı.


Ulysses Moore'un yazarı kim?
 
- Yazarın ismi Pierdomenico Baccalario. Kendisi hakkında buradan bilgi alabilirsiniz: Yazar Hakkında


Ulysses Moore'un yazarının Türkiye'de başka kitapları var mı?
 
- Evet. Yazarın Ulysses Moore serisi dışında 4 seri ve 3 bağımsız kitabını ülkemizde bulabilirsiniz. Kitapların listesi burada mevcut: Yazar Hakkında


Seri hang
i yaş grubuna hitap ediyor?
- Belli bir yaş grubu yok yani seriyi herkes okuyabilir. Tabi seriye başlayacaklar Yüzüklerin Efendisi gibi derin bir dünya beklemesinler çünkü yazar seriyi çocukların da anlayabileceği şekilde yazmış.  Özetle 12 yaşından büyük herkes okuyabilir.
(Daha küçükler yanlış anlamasınlar, serinin devamında hikaye karıştığı ve daha ciddileştiği için 12 yaştan büyüklere tavsiye ediyorum.)


13. kitaptan sonra gelen karakterler kim? 
 - Yeni kitaplar tamamen yeni karakterlerin hikayelerini anlatıyor. İsimleri Murray, Mira, Connor ve Shane. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz: Serinin Yeni Karakterleri


Yeni kitaplarda (13. ve sonrası) eski karakterler yer alıyor mu? 

- Aynı hikaye üzerinden devam ettiği için eski karakterler yer alıyor sadece olaylar yeni karakterler üzerinden anlatılıyor.


Ulysses Moore'un dizisi/filmi var mı?
- Evet. İtalya'da bir çocuk kanalında çizgi dizisi yayınlanmakta fakat pek Ulysses Moore'la alakası olduğunu söyleyemeyiz. Detaylar: Dizi Projesi


Kil
more Koyu diye bir yer gerçekte var mı?
- Bu isimde bir yer yok ama Pierdomenico bu seriyi yazarken bir kasabadan ilham almış. Kilmore Koyu'na benzer yerler bulmak mümkün. Konu hakkında bu yazıyı okuyabilirsiniz:
Kilmore Koyu Macerası - Acqui Terme


Ulysses Moore yaşıyor mu?
 
- Eğer bu soruyu soruyorsanız daha kitapların çoğunu okumamışsınız demektir. Bu sorunun cevabını alıp keyfinizin kaçması yerine serinin devamını okumanızı tavsiye ederim.


Serinin kitaplarını nerelerde bulabilirim?
- D&R'larda ve seçkin kitapçılarda bulunur. Kitap satış sitelerinden de rahatlıkla temin edebilirsiniz.



2 yorum:

Adsız dedi ki...

Pierdomenico Baccalario'nun herhangi bir sosyal hesabı var mı?

Mehmet Hakan Mamuş dedi ki...

P.Baccalario'nun Facebook hesabı var:
www.facebook.com/pierdomenico.baccalario

- Admin