20 Ocak 2015 Salı

  13.kitabın gelmesiyle birlikte Ulysses Moore serisine yeni karakterler eklendi. Hatta ana karakterler değişti. Olaylar genel olarak Murray'ın etrafında anlatılsa da Murray, Mina, Shane ve Connor'ın etrafında gelişiyor. 

13.kitapta anlatılanlara göre karakterlerimiz: (Spoiler içermez.)


  • Murray Clarke: Macerayı seven, hareketli ve lider ruhlu bir çocuktur. Hayalci bir yapısı vardır. Fantastik ve macera hikayeleri yazmaktan hoşlanır. Yaşadıkları onu sorumluluk sahibi bir bireye dönüştürmüştür ama konu macera ve eğlence olunca kuralları çiğnemekten geri durmaz.
  • Mina: Maceraya her zaman hazır Hintli bir kız olan Mina, arkadaş grubunun tek kız üyesidir. Ekipteki diğer çocuklara göre daha aklı başındadır. Karmaşık bulmacalarla uğraşmaktan hoşlanır ve bir karar verilirken mutlaka ona danışılır. Özellikle Murray ile yakın arkadaşlardır.
  • Connor: Macera ekibinin 18 yaşında tek reşit üyesidir. Yetimhanede büyümüştür. Kendi başına kaldığı zaman okumayı değil çalışmayı seçmiştir. Pazarlıkla İtaka adında eski hurdalık bir römorkör almış ve orada yaşamaya başlamıştır. Elektrik, bilgisayar işlerinde fazlasıyla ustadır ve çok beceriklidir. Ekibin video oyunu etkinliklerinde ev sahibidir.
  • Shane: Okuldan atıldığında yaşı küçük olmasına rağmen limanda ufak işlerde çalışmaya başlamıştır. Becerikli, güvenilir ve yardımsever bir çocuktur. İri yarı bir çocuk olan Shane ekipte kararları başkasına bırakan sakin biri olarak gözükse de göründüğünden daha cesurdur.
  • Brady Kardeşler: Birbirilerine çok benzeyen, aklı başında olmayan iki kardeştir. Genelde düşünmeden konuşurlar. Video oyunlarına ekibin diğer üyelerinde daha düşkündürler.
  • Profesör Galippi: Artık eşyalardan elde ettiği icatlarla, elektriksiz koca bir apartmanda tek başına yaşayan hafif üşütük yaşlı bir adamdır. Eski ve antik diller konusunda uzmandır.
  • Profesör Clark: Murray ve Mina'nın okuduğu okulda öğretmendir. Akıllı ve yardımsever bir adamdır. Özellikle Murray'le yakından ilgilenir.
  • Disko Troop: 13.kitaptan sonra adı geçen Kilmore Koyu'nda yaşayan yaşlı bir balıkçıdır.
     
  • Larry Huxley: 10 yaşındayken İzlanda'daki yanardağ patlamasının olduğu gün ortalıktan kaybolmuştur. Metis'teki bulmacalı küpün içinde ondan notlar vardır. Hayali yerlerden birinde olduğu kesindir. Nerede olduğu ve gerçekte kim olduğu bilinmemektedir.




1 yorum:

Adsız dedi ki...

12. kitaptan sonra Jason, Julia'dan bahsediliyor mu ya da bu karakterler olaylara dahil oluyor mu